2016/17
TRENDER

Dette året vil vi se mer av Cinemagraph (spesielt i sosiale medier) og Apple sin nye "stickers" pack har for alvor blitt det "nye tastaturet".

stickersstickers

Apple iMessage Stickers

Med iOS 10 lanserte Apple muligheten for dynamiske klistremerker, eller "stickers" om du vil (for selskaper og enkeltpersoner). Disse lar brukere uttrykke seg rikere i samtaler på iMessage. Brukeren kan sende frittstående klistremerker eller legge sitt uttrykk på en mottatt snakkeboble/samtale.

512x512bb512x512bb

World Wildlife Fund hadde 320.000 nedlastninger av sin "stickers" pack på 2 uker. Hvor de på en ny måte har satt fokus på truede arter. "La oss ta en kaffe, her er en panda"...

thewell-imessagethewell-imessage

I forhold til The Well, kunne man hatt en sticker pack som viste lounge, behandlinger, mat...alt i The Well sin ånd. Dette er noe som kan designes og leveres på en enkel måte til Appstore av Sommerseth Design.

iphone-imessage-4-stacksiphone-imessage-4-stacks

Cinemagraph - Bli lagt merke til...litt lengre!

Cinemagraph, introdusert av Jamie Beck og Kevin Burg har gitt liv til stillbildene igjen. Det som kjennetegner Cinemagraph konseptet er at man setter bevegelse på et element i bilde. Undersøkelser viser at man stopper og og ser 9x lengre på et bilde om det har enkel bevegelse. Og i motsetning til Facebook videoer som har autoplay av/på eller lyd av/på så ligger et Cinemagraph bilde behagelig på tidlinjen din uten å være forstyrrende eller flagrende. 

Tyra Banks har vært en av pionerene for trenden og brukte nesten en hel sesong av "Americas Next Top Model" fotoshoot til å presentere bilder av modellene ved hjelp av denne teknikken.

Se noen utvalgte eksempler nedenfor.

skjermbilde-2016-10-20-kl-15-06-42skjermbilde-2016-10-20-kl-15-06-42

Eksempel The Well

En rask skisse på hvordan The Well kunne skilt seg ut i en Facebook post/feed med litt ekstra liv i bildene.

For om man klarer å holde besøkende 9x lengre så er argumentene i mot få på hvorfor man ikke burde prøve... Og enn så lenge i Norge er det ikke mange som har benyttet seg av trenden. Eksemplet nedenfor er et eksempel basert på stillbilde hvor dampen er lagt til i ettertid, men det kan også produseres når fotoshoot er aktuell. I tillegg til stillbildene så tar man også en kort sekvensen med film hvor vi fryser det som skal stå stille og beholder liv i det som skal ha bevegelse.

:-)

the-well_logo_gold_pms_payoffthe-well_logo_gold_pms_payoff